Home    Parteneri    Produse    Glossary    Diseminare    Completare    Contact    Forum
DOWNLOADS

Biodiversity
         brochure picsEurogipsum
         biodiversity de

Asociaţia Poloneză a gipsului

Folosirea gipsului:
Gipsul asigură protecţie şi siguranţă împotriva focului, izolare termică şi fonică, confort în industria de construcţii. Uşurinţa cu care se construieşte cu ajutorul produselor de gips îl recomandă din punct de vedere economic. Realizarea interioarelor moderne nu ar fi posibilă fără versatilitatea gipsului folosit ca material de construcţii. Eficienţa economică a produselor pe bază de gips constă în: consum redus de energie, posibilitatea de reciclare, izolare eficientă, rezistenţă la foc şi la impact.

Industria de profil în UE:
Industria gipsului în UE se bazează pe 160 de cariere de exploatare, 200 fabrici, rulaj de 10 miliarde de Euro, aproximativ 28000 angajaţi direcţi şi 85000 de angajaţi indirecţi.

Misiunea noastră:
Asociaţia (PGA) a fost fondată în 1999 ca asociaţie naţională în Polonia cu rolul de a promova interesele industriei gipsului. Membrii asociaţiei sunt: Institutul de Sticlă, Ceramică şi Materiale de construcţii, Knauf, Lafarge, Norgips, Saint-Gobain. Scopul asociaţiei este de a răspunde necesităţilor tehnice, de mediu, arhitectonice şi educaţionale ale membrilor. PGA este membră a EuroGypsum (asociaţie non-profit internaţională fondată în 1961) şi Construction & Real Estate Confederation.

Activităţi:
PGA a iniţiat programe de informare şi comunicare prin proiecte tehnice, economice sau legate de aspecte legale cum ar fi:
- Promovarea sistemelor de plăci gips-carton în Polonia.
- Dezvoltarea de competenţe pentru instalatorii de sisteme gips-carton - educare formală.
- Dezvoltarea de standarde şi materiale educaţionale
- Crearea de noi standarde de calitate pentru sistemele cu plăci gips-carton.
- Participarea la conferinţa EuroSkills, Portugalia, 2010
- Asistenţă tehnică pentru aprobarea standardelor.
- Pregătirea programelor educaţionale pentru diferite nivele.Krzysztof Baranowski                                            Maciej Dyja
     Secretar al consiliului                                     Preşedinte al consiliului